ASUSTOR AS7004T NAS ve Media Center İnceleme ve Verme

• Joseph Goodman
reklâm

Bir ürün kategorisinin diğeri tarafından ele alındığı teknoloji dünyasında yakınsama sıkça oluyor - yalnızca sesli arama yapan telefonları hatırlıyor musunuz? Veya internet bağlantısı bile olmayan özel bir mp3 çalar? Ben de değil. Bununla birlikte, Ağa Bağlı Depolama genellikle aynı şekilde kalmıştır - içinde bazı sabit disklerin bulunduğu ve ağa bağlı büyük bir kutu. Asustor bu trendin bir dizi prosumer-TV'nizin HDMI bağlantı noktasına doğrudan takarak bir medya merkezi olarak da hizmet veren, kaliteli NAS cihazları. Bu, yetenekli bir medya merkezi sağlıyor mu ve iki ayrı cihaza olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor mu, yoksa her iki fonksiyonun da standart altı işini yapıyor mu? Öğrenmek için okumaya devam edin - ve 2 x 1 TB sürücüyle tamamlanan Asustor AS7004T NAS'ınızı kazanın, böylece hemen başlayabilirsiniz.

AS7004T 4-bay modeli 1100 Dolar (ya da İngiltere'deki 800 £) seviyesinde satılıyor - bu nedenle tüketici pazarının en üst seviyesine sıkıca oturuyor, ancak küçük işletmelere ve ciddi evlere yönelik olan 7 serisinin en küçüğü kullanıcılar. Ancak etkileyici özellikleri ve çok sayıda özelliği göz önüne alındığında, fiyat haklı gösterilebilir. HDMI çıkışı ve 4 sürücü yuvasına sahip en yakın rakip, QNAP TS-470 Pro'dur, aksi halde aynı özellikler için yaklaşık 1250 ABD Doları civarında daha pahalı bir smidgen.

Tasarım ve Kutuyu Açma

Apple'ın ev bilgisayarına saçma bir şekilde parlak renkler getirmeye karar vermesi ve daha sonra eşit derecede korkunç beyaz bir plastik tasarıma geçmesi gerektiğinde 2000'lerin başında kısa bir delilik süresi için tasarruf edin - bilgisayar ve ev sineması donanımları iyi bir nedenden dolayı siyah ve gümüş renktedir. Mevcut NAS'ımın kötü beyaz plastiklerinden farklı olarak (Synology Diskstation 413j incelemesi Synology DiskStation DS413j NAS İncelemesi ve Giveaway Synology DiskStation DS413j NAS İncelemesi ve Verilmesi Synology DiskStation DS413j'yi Ağa Bağlı Depolama (NAS) aygıtı olarak adlandırmak için aşağılayıcı bir ifade - ama evet, ağ üzerinden dosya sunar, RAID işlevselliğine sahip olduğunu söylemek de haksızlıktır…) Asustor mat siyah sert plastik kılıfı ve mavi ve yeşil LED'leri ile diğer cihazlara da çok yakışıyor. Hardcore ev sineması meraklıları muhtemelen LED'ler hakkında şikayet edecekler, ancak daha sonra sert sinema meraklıları, yırtık filmleri ve indirmeleri saklamak için muhtemelen bir NAS sürücüye ihtiyaç duymayacak.

Bir NAS cihazı olduğu düşünüldüğünde, AS7004T aslında oldukça hoş görünüyor. Bloklu, ama korkutucu değil ve rafınızdaki yerlere bakmazdı. Macbook Air'in yanına koyamayacaksınız ve açık bir şekilde herkesin zevkine uygun değil, çünkü Jackson daha önce 2 bölmeli bir model Asustor AS-202TE NAS İnceleme ve Giveaway Asustor AS-202TE NAS'ı incelediğinde tamamen kapatıldı. Gözden Geçirme ve Verme Her mükemmel ev medya merkezinin ağa bağlı bir depolamaya ihtiyacı vardır. En sevdiğiniz TV şovlarını ve filmleri başka nasıl saklayacaksınız? geçen yıl.

Kutuda ne var?

• 4 yuvalı AS7004T NAS
  • IEC güç kablosu (ayrı bir güç tuğlası gerektirmez)
  • 2 x Ethernet kablosu
  • Uzaktan kumanda (pil yok)
  • CD'de hızlı başlangıç ​​talimatları

Özellikler:

• 3.5Ghz Intel i3 çift çekirdekli CPU
  • 2 GB RAM (yükseltme için bir yuva ücretsiz)
  • 4 sürücü bölmesi
  • 18,5 cm yüksekliğinde x 17cm genişliğinde x 23cm derinliğinde
  • ~ 3.9kg

Limanlar:

• 2 x Gigabit Ethernet bağlantı noktası
  • 2 x USB2
  • 2 x USB3
  • 2 X eSATA
  • Optik ses çıkışı
  • HDMI
  • Kensington kilidi

Bağlantı toplama ve daha hızlı eşzamanlı ağ çıkışı için iki Ethernet portu olduğuna dikkat edin. Şu anda bant genişliğinde boğulan bir cihazınız varsa, AS7004T değerli bir yükseltmedir..

Ünitenin medya çıkış yetenekleri göz önüne alındığında, bir HDMI kablosunun ihmal edilmesi biraz gariptir - bunlardan herhangi bir sıkıntım yok ya da işlevsellik için gerekli değil, aynı şey ikinci bir Ethernet kablosu için de söylenebilir..

Cihazın önünde IP adreslerini, hata mesajlarını ve bildirimleri vb. Okuyan yararlı bir LCD panel de bulunmaktadır. Arka tarafta, çoğu zaman zar zor duyulabilen büyük değişken hızlı bir fan bulunmaktadır..

Kurulum

Sürücü yuvasının altına basmak onları kolayca açar; Çok kolay bulursanız, kurulumdan sonra her bölmenin kilidini açmak için düz uçlu bir tornavida kullanın ve kullanım sırasında bölmelerin yanlışlıkla açılmasını önleyin. 4 vida sonra da yuvaları geri.

Hızlı başlangıç ​​kılavuzları CD'de gelir, ancak işlem boyunca çevrimiçi olarak yürüyebileceğiniz yararlı bir web bağlantısı da sağlanır. Bu, bir Windows veya OSX Kontrol Merkezi Ancak, cihazı açtıktan sonra, LCD panelde listelenen IP adresleriyle hemen web arayüzüne erişebildiğimi öğrendim. Web yöneticisine ilk erişildiğinde, bir üretici yazılımı güncellemesi indirildi..

Kontrol Merkezi'nin indirilmesi, web uygulamasının işlevlerini bir masaüstü uygulamasında çoğaltan, yalnızca kolaylık sağlamak için görünmektedir - hiç de önemli değildir. Kurulum en azından deneyimlerime göre, tak ve çalıştır oldu.

Etrafı gezdikten sonra, her şeyin bir RAID1 yapılandırmasında (her sürücüye veri yansıması) varsayılan olarak beklediğim gibi yapılandırıldığı ortaya çıktı. Ayrıca Synology’nin aksine, “hibrit RAID” Farklı boyut disklerinin gerektiğinde ve gerektiğinde monte edilebildiği mod - aynı boyutta, genellikle konuşacak şekilde sürücüler eklemeniz gerekir. Ayrıca, daha fazla sürücü kullandıktan sonra daha fazla alandan yararlanmak için RAID5'e geçmek isteyebilirsiniz (RAID depolama nedir? RAID Depolama Nedir ve Ev Bilgisayarımda Kullanabilir miyim? [Teknoloji Açıklaması] RAID Depolama Nedir? & Ev Bilgisayarımda Kullanabilir miyim? [Teknoloji Açıklaması] RAID, Bağımsız Disklerin Yedekli Dizilimi'nin kısaltmasıdır ve veri bütünlüğünü sağlayan sunucu donanımının temel bir özelliğidir, aynı zamanda iki ya da daha fazla sabit disk için sadece süslü bir kelimedir. bağlı…).

Ön panel

Cihazın önündeki yardımcı LCD panel sayesinde - yukarı / aşağı, giriş ve geri düğmesiyle birlikte - bir çok fonksiyona doğrudan cihazın kendisinden erişilebilir. Bunlar, sıcaklıklar, tek dokunuşla yedekleme ve manuel ağ yapılandırmaları gibi durum bilgilerini içerir. Günlük kullanımda, zar zor dokundum, ama rastgele bir LED flaş serisinden daha kolay ve temiz bir özellik.

Ayrıca eğlence sisteminizde ise parlak mavi ekran için endişelenmenize gerek yok - kullanılmadığında kapanır ve bir düğmeye basıldığında yeniden etkinleştirilir.

performans

Bir arabirim bağlıyken, ağ performansı 100-140 MB / sn veya 1GB aktarım için yaklaşık 8-10 saniye arasında değişiyordu. Bununla birlikte, aktarım hızlarının izole edilmiş bir ağ olmadan deneysel olarak test edilmesi zordur, bu nedenle bunu anekdot olarak alın. Tam performans testi için, sizi NikkTech.com yönüne yönlendiririm..

Sistemin başka yerlerinde, her şey yolunda acayip hissediyor - menüler ve yapılandırmalar hızlı yükleniyor, medya uygulamaları yanıt veriyor ve hiçbir noktada beklemekten vazgeçmiyorsunuz. Kuşkusuz cömert 2GB RAM buna çok katkıda bulunuyor.

HDMI Çıkışı

Jackson ilk baktığında Asustor AS-202TE NAS İnceleme ve Giveaway Asustor AS-202TE NAS İnceleme ve Giveaway Her mükemmel ev medya merkezi ağa bağlı bir depolamaya ihtiyaç duyar. En sevdiğiniz TV şovlarını ve filmleri başka nasıl saklayacaksınız? Geçen yıl Asustor’un hibrid NAS / Medya merkezinde, HDMI’nın çalışması için gereken ayarlamalar yüzünden hayal kırıklığına uğradı. İyi haber şu: hepsi düzeltildi. Basitçe takın ve yeniden başlatın. Kodi'yi zaten kurdum, ancak bir yönetim uygulaması da var (aslında sadece web arayüzüne bir bağlantı), Chrome ve varsayılan olarak YouTube..

belgeleme

Genelde hiçbir şeyin bir kılavuz gerektirecek kadar karmaşık olması gerekmediği görüşündeysem de, Asustor'un NAS'ınızın farklı özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu kadar kapsamlı bir belge dizisi sağlaması dikkat çekicidir. Asustor çevrimiçi kolej formu.

Yazılım

Yazılım, birkaç yıl önce hangi NAS'ı satın alacağınıza dair kararınızı hesaba katmamış olabilir, ancak bugün muhtemelen olması gerekir. AS7004T ile tamamen işlevsel bir medya merkezi PC ile de uğraşıyoruz, bu nedenle geniş bir medya yazılımı yelpazesi açıkça.

Asustor'un özelleştirilmiş linux'unun ADM olarak adlandırdığı yönetim arayüzü, gezinmesi ve yanıt vermesi kolay. Her bir ayarın nerede bulunabileceği açık ve bu konuda hiçbir sorun yaşamadım. Acımasız Thecus NAS Thecus N2310 2-Bay Ağa Bağlı Depolama İncelemesi ve Giveaway Thecus N2310 2-Bay Ağa Bağlı Depolama İncelemesi ve Giveaway'in üzerindeki ligler Bugün, Thecus N2310'a iki bölmeli bir NAS'ın bolluğuyla bakıyoruz Özellikler. Test ettim.

Mağazada mevcut olan uygulamaların seçimi beklendiği gibi oldu - çoğunlukla bir intranette çalışacak ya da halka açık olacak şekilde tasarlanan web uygulamaları gibi görünüyorlardı: CMS'ler, wiki'ler ve benzeri.

Unutulmaması gereken bir şey: bir hesap açana kadar yeni bir yazılım indiremezsiniz. Bu ücretsizdir, ancak gizlilik kaygıları olan bazı kullanıcılar bu gereksinimden dolayı dehşete düşebilir. Ayrıca elle yükleme seçeneği de var; ancak paketler sunan üçüncü tarafları bulmakta sorun yaşadım - arkasında büyük bir topluluğa sahip olan Synology'nin aksine.

ASUSTOR Portalı

Bu, yalnızca başka medya uygulamaları yüklemenize izin vermek olan HDMI aracılığıyla takıldığında göreceğiniz arabirime verilen addır. Varsayılan olarak şunları bulacaksınız:

• ADM (yönetim arayüzüne bir web bağlantısı)
  • Chrome tarayıcısı
  • YouTube TV (YouTube'un resmi TV arayüzü sürümü)
  • XBMC (veya en son Kodi, eski olanı kaldırmanız ve ikincisini uygulama mağazasının beta bölümünden tutmanız gerekir).
  • Gözetim Merkezi, IP kameralarınız için bir kayıt paketi.

Web uygulamasından, birkaç farklı arka planı ve sık kullanılanların bir listesini yapılandırabilirsiniz. Ayrıca 4K / 2160p video çıkışını desteklediğini de iddia ediyor, ancak 4K TV olmadan bunu gerçekten doğrulayamıyorum - ve desteğin ASUSTOR Portal uygulamasıyla sınırlı olup olmadığı veya YouTube ve diğer üçüncü taraf entegrasyonlarına yayılıp uzatmadığı belli değil..

Basit etkileşimler için IR tabanlı bir uzaktan kumanda dahil edilmiştir, AiRemote uygulamasını kullanmayı tercih edebilirsiniz (Android ve iOS için). Her ikisi de duyarlı bir deneyim sunar, ancak AiRemote bazı yararlı kısayollar ve öykünmüş bir klavye veya fare kullanma yeteneği ekler. Alternatif olarak, gerçek bir klavyeyi veya fareyi doğrudan USB portlarına takabilirsiniz..

Ayrıca, Portal arayüzünden yeniden başlatma, kapatma ve uyku özelliğini de bulacaksınız - ancak Wake-On-LAN, değerinden daha zahmetli görünen özel yönetim uygulamasının kullanılmasını gerektirir..

Beni hayal kırıklığına uğratan bir şey, hangi uygulamaların sunucu tarafı için hedeflendiği ve Portal HDMI çıktısında bulunabileceği web mağazasından net olmadığıdır - yalnızca Portal uygulamaları için bir mağaza kategorisi çok takdir edilecektir..

XMBC / Kodi

Asustor NAS cihazları, XBMC'nin en son yinelemesi olan Kodi'yi destekleyen ilk piyasa cihazıdır. Bir ofiste saklanmaktan uzak, Asustor NAS cihazları oturma odanızın önünde ve ortasında oturabilir. Yanıt veriyor ve favori eklentileriniz de işe yaramalı - şahsen buna dayanamadığım için Kodi hakkında söyleyeceğim tek şey bu..

Plex Media Server

İMac'imde bile bu kadar mutlu çalışan bir Plex sunucusu görmedim. Oraya otururken genellikle gidip bir kahve yapabilirim ve bir şey yapar - meta veriyi ve kapakları indirir - AS7004T'de 10 saniyenin altındaki 4 yeni film için veri tanımlama ve yakalama testini tamamladı.

ne yazık ki, yalnızca sunucu bileşeni kullanılabilir - Plex Media Center oynatıcı uygulaması değil. Bu benim için bir anlaşma kırıcı - Asustor cayır cayır yanan hızlı bir medya sunucusudur, ancak eğer bir medya merkezini değiştirmek için tasarlandıysa, o zaman müşterilerin de tarafına ihtiyaç duyuyor. Tabii ki, sunucunuzun içeriğine standart Plex uPNP bağlantısı üzerinden (veya hatta Kodi aracılığıyla yerel dosyalara) göz atabilirsiniz, ancak Plex arabirimini istiyorum ve bu özelliği çalıştırabilmekten daha fazlası.

İyi görünüyor

Asustor'dan başka bir tamamlayıcı uygulama, ilk bakışta medyayı uzaktan görüntülemek için Plex veya Kodi gibi. Ancak, filmleri web tabanlı bir arayüzde oynatır ve VLC'nin web eklentisi etkinken yüklenmesini gerektirir. LooksGood'un elinde bir numara daha var - uyumlu bir dongle taktığınızda HD PVR / DVR gibi davranıyor. Maalesef test edeceğim bir test yok; dürüst olmak gerekirse, temel medya görüntüleme konusunda Plex'e kıyasla LooksGood kullanmanın faydasını göremiyorum - Plex müşterinin tarayıcısında herhangi bir eklentiye veya herhangi bir üçüncü taraf yazılıma ihtiyaç duymuyor. Kodi ayrıca, daha kapsamlı olduğunu düşündüğüm PVR özelliklerine de sahip.

AS7004T'yi Satın Almanız Gerekenler?

Synology NAS'ım hakkında pişmanlık duyduğum bir şey varsa, içinde tam x86 tabanlı bir işlemciyle satın almak için çok ucuzdum - ucuz ARM yonga setini seçmek, Plex'in medyayı mobil istemcilere dönüştürmesi için gereken beygir gücüne sahip olmadığı anlamına geliyor. Güçlü, güvenilir ve akıllı bir NAS olarak, AS7004T'ye ve onun seçtiği ortam sunucularına en iyi notları veriyorum..

Yedek medya merkezi olarak mı? Bu yakınsama mı - yoksa sadece bir numara mı? Emin değilim. Plex sunucusunun dahil edilmesine rağmen Plex istemcisinin ihmal edilmesi şaşırtıcı. Güvenilir bir XMBC / Kodi deneyimi haline getirmek için büyük çaba harcadığı görülüyor ve bu kesinlikle gösteriyor. Sonunda, bu pek bir mükemmel medya merkezi - ancak kullanıcıların% 90'ı için yeterli ve XBMC hayranıysanız kesinlikle harika.

Bununla birlikte, özellikle ucuz Android TV kutularının çoğalmasıyla (Probox EX2 Probox2 EX Android TV Kutusu İncelemesi ve Giveaway Probox2 EX Android TV Kutusu İncelemesi ve Giveaway Android kutuları gibi) bağlamak için HDMI çıkışına ihtiyacınız olup olmadığını da düşünmelisiniz. TV uzun zamandır piyasada. Probox2 EX, piyasadaki en yeni ve en güçlü model. Başka bir yerde daha ucuz, daha az güçlü, daha az özellikli, 4 yuvalı NAS cihazları bulacaksınız, ancak sonuçta ödediğinizin karşılığını alacaksınız.

Tam bir NAS ve medya merkezi çözümü arıyorsanız, XBMC'den medya oynatıcısı olarak memnunsanız, bir tane satın alın.

Asustor AS7004T NAS Giveaway

Kazanan rastgele seçilmiş ve e-posta yoluyla bilgilendirilecektir. Kazananların listesini buradan görüntüleyin.

Ürünlerinizi incelenmek üzere gönderin. Daha fazla bilgi için James Bruce ile iletişime geçin.

Henüz no comments

Modern teknoloji hakkında basit ve uygun fiyatlı.
Modern teknoloji dünyasında rehberiniz. Her gün bizi çevreleyen teknolojileri ve araçları nasıl kullanacağınızı ve Internet'te ilginç şeyleri nasıl keşfedeceğinizi öğrenin.